De Groene doening

                                                                                                           English version


De Groene doening is onze frisgroene woongemeenschap in Poesele, een klein dorp tussen Gent, Deinze en Aalter.


Onze gemeenschap bestaat uit een tiental enthousiastelingen tussen de 7 en 62 jaar met goesting om samen een plek te creëren waar we zorg dragen voor onszelf, de ander en wat ons omringt.

Wij worden warm van verbinding, ecologie, duurzaamheid, DIY-verzorgingsproducten, permacultuur, zelfvoorziening, herbruikbare energie, een ethische bank, lokale en bio-voeding, brood bakken, composttoilet, …

Bewustzijn is een rode draad in onze keuzes.

We delen en inspireren elkaar om deze visie waar te maken.


Onze thuis ligt in het landelijke Poesele, een van de kleinste dorpen van Vlaanderen. Het domein is 5250m² en omvat een woonhuis, 2 gîtes, atelier, schuur, schapenstal, workshopruimte, boomgaard, amfibiënpoel en een zee van plek om te tuinieren en een permacultuuroase te creëren. Ons groen paradijs biedt heerlijke overvloed die we creatief verwerken tot allerlei lekkers. Inmaken, drogen, fermenteren, we experimenteren er op los.In het huis wonen een vijftal mensen. Op de eerste verdieping worden 3 (on)bemeulde kamers verhuurd. Er is een bemeubelde kamer met lavabo die ook voor kortere periodes verhuurd wordt. De ruime badkamer met wc, goed uitgeruste keuken en eetplaats, de living (met houtkachel) en kelder zijn gemeenschappelijke ruimtes voor de bewoners van het huis. Overal in het huis zijn authentieke patroontegels of houten vloer.   

De kamers worden verhuurd aan €400/maand (16m²) en €420/maand (21m²). EGW, internet/telefonie, brandverzekering en andere gemeenschappelijke kosten worden gedeeld door alle bewoners.


De gites zijn twee aparte woonunits met elk hun eigen charme. Een gite (80m²) geeft zicht op onze prachtige berk, de grotere gite (96m²) geeft zicht op de tuin en er is een houtkachel.    De living en keuken bevinden zich bij beiden op het gelijksvloers, de badkamer en slaapkamer zijn op de eerste verdieping.  Ook hier zijn er overal authentieke patroontegels of houten vloer.

De huurprijs voor de gites bedraagt respectievelijk €630 en €670. EGW zit hier niet inbegrepen. Internet/telefonie, brandverzekering en andere gemeenschappelijke kosten worden gedeeld door alle bewoners.


Er is ook nog het 'zomerhuis'. Dit is de werkruimte van Veer & Vlam. Het zaaltje (80m²) kan voor privédoeleinden door zowel  bewoners als externen gebruikt/gehuurd  worden.


Het huis ligt in een rustige straat, zone 30.

Op 2,5 km bevindt zich het centrum van Nevele met winkels, banken, cafés en een heel goeie frituur. 

Poesele bereiken kan met de  fiets, bus, trein, auto.Graag verwelkomen we mensen die verbinding en duurzaamheid belangrijk vinden en goesting hebben om zich te engageren in de tuin/onderhoud van het domein.

Lijkt het iets voor jou/jullie?

Maandelijks, op de eerste zaterdag van de maand, organiseren we een Doeningdag waar bewoners en bezoekers de handen uit de mouwen steken. Om 10u start er dan ook een infomoment voor geïnteresseerden en 's avonds hebben we avondpret met een potluck en ontspannende activiteit.

Als je bij ons wil komen wonen verwachten we dat je naar een infomoment en minstens een klusdag komt. Daarna volgt een korte vragenlijst en een gesprek met de hele woongroep. 

Op facebook vind je meer info over de Doeningdagen en welke ruimtes op dit moment vrij zijn.

Warme groet,

De Groene Doeners


PS Hier kan je het domein bewonderen in een powerpointpresentatie.

PSS Kom je bij ons langs? Gelieve de oprit vrij te laten voor onze bewoners en op straat te parkeren. 

PSST We kijken naar je uit!