Over

Welkom bij Veer & Vlam,

waar ik je met de zachte kracht van de veer en de passievolle energie van het vuur meer in verbinding breng, met jezelf, anderen en wat ons omringt.


Bruisend enthousiast  begeleid ik je individueel, met je partner(s), gezin of in groep.

Mijn rugzak is gevuld met ervaring in lichaamswerk, massage, creatieve therapie, coaching, permacultuur, tantra, …


Veer & Vlam gaat voor mij over het én-én verhaal,

waar schijnbare tegenstellingen net kunnen samensmelten om een harmonieuze balans te creëren. Waar zachtheid en stevigheid welkom zijn. Het is stilstaan én bewegen. Volgen en leiden. De zon en de maan. Het is verdieping vinden in lichtheid en luchtigheid toevoegen aan diepgang. Het is tederheid en wilde goesting samenbrengen waardoor een unieke ruimte ontstaat voor vreugde, transformatie en groei.


Ervaringsgerichtheid, humor, positiviteit, authenticiteit, zelfreflectie, intuïtie, speelsheid, veel liefde en begeleiding op maat zijn kernwaarden die ik koester.


Mijn vuur, mijn wortels, wat me warm maakt en raakt, dat alles vind je in deze inspiratieboom of neem een kijkje in mijn opleidingsreis.Als begeleider is mijn werk diep geworteld in mijn eigen levenservaringen. Ik mocht al veel wonderlijke, prachtige ervaringen mee-maken en ook enkele uitdagende situaties doorstaan.


Het warme nest waarin ik opgroeide zorgde voor een stevig fundament dat me helpt om uitdagingen op mijn pad aan te gaan. Het onverwachte verlies van mijn broer als tiener nodigde me uit tot verdieping enerzijds en dankbaar genieten van het leven anderzijds. Ik ervaarde de kracht van liefde in vele vormen, binnen en buiten de lijntjes. Alleen naar de andere kant van de wereld trekken om daar te wonen en werken heeft me zoveel gebracht over diversiteit en de rol van het buitenbeentje zijn. Ik mocht genieten en groeien in een bijzonder liefdevolle relatie met Martin, die me ondanks de dagelijkse struggles met de rolstoel, elke dag opnieuw inspireerde.  Na zijn overlijden, dat kort volgde op het miskraam van ons kindje, ontdekte ik de wondere wereld van tantra. Het ondersteunde me om te zijn met wat er is. Met de grote pijn en de diepe dankbaarheid om wat was.                                Gezondheidsuitdagingen boden me de kans om nog meer te groeien in het laten zien van mijn kwetsbaarheid. 


Zo ligt in elke situatie, hoe pijnlijk ook, de kans tot groei.

Elk van deze persoonlijke ervaringen heeft me lessen gebracht over veerkracht, compassie en de waarde van fysieke, mentale, emotionele en fysieke ondersteuning. Ze vormen mee mijn benadering van begeleiding.Ik kijk naar je uit om samen op ontdekkingsreis te gaan.


Ruth