Knuffelsessie

Knuffelsessie

Wat is een knuffelsessie?

Aanraking, ontspanning en warme, liefdevolle aandacht vormen de kern van een knuffelsessie.

We zoeken naar wat op dat moment voor jou veilig en prettig voelt. Dat is voor iedereen anders en knuffelsessies zien er dus elke keer anders uit. De woordenwolk schetst een beeld van wat allemaal thuishoort in een sessie.





















Hoe ziet een knuffelsessie eruit?
Een sessie duurt anderhalf uur. Ik ontvang je in mijn warme en sfeervolle praktijkruimte.
We landen bij een theetje met een gesprek waarin we afstemmen: wat zijn jouw verlangens en jouw/mijn grenzen voor deze sessie?
We knuffelen ongeveer een uur. We zoeken houdingen die aangenaam en comfortabel zijn voor ons allebei. Tijdens de sessie ben ik er helemaal voor jou. Jij kiest, binnen onze afspraken en grenzen, wat er gebeurt.
We ronden ook af met een gesprekje waarin we terugblikken op de sessie.


Jij bent welkom!

Je bent welkom ongeacht jouw leeftijd (18+), gender, geaardheid, afkomst, religie, relatiestatus…

De therapieruimte is jammer genoeg niet rolstoeltoegankelijk. Ben je gebonden aan een rolstoel en wil je komen knuffelen? Neem dan even contact met me op om de mogelijkheden te bekijken.

 

Je bent helemaal welkom, ook met al je emoties. Aanraking kan ervoor zorgen dat emoties loskomen. Je kan, maar hoeft er niet over te praten. We zoeken samen wat ondersteunend is voor jou.

 

Waarom knuffelen?

Aanraken en aangeraakt worden is een basisbehoefte.

Knuffelen is heerlijk en bovendien gezond. Bij knuffelen daalt het stresshormoon cortisol en komen ‘prettige' hormonen vrij zoals oxytocine, endorfine, dopamine vrij. Die hormonen zorgen voor een ontspannen en veilig gevoel en zorgen ervoor dat stress en angst minderen. Daarnaast doen ze de bloeddruk dalen, bevorderen de spijsvertering en nachtrust en verlichten ze pijn.


Wat is een knuffelsessie niet?

Een knuffelsessie is niet seksueel. Dat betekent dat er geen intentie is om seksuele opwinding op te wekken. Als er toch opwinding optreedt, veranderen we van houding of lassen we een kleine pauze in om de spanning te laten zakken. We dragen hier mee zorg voor door kledij aan te houden en geen erogene zones aan te raken.


Huisregels

Als je een sessie boekt bij Veer & Vlam verklaar je je akkoord met de volgende afspraken.


Voorbereiding

  • Zorg dat je comfortabele kledij draagt/bijhebt. Denk aan een jogging, stretchbroek, losse broek of pyjama. Wel steeds met ondergoed. Er is de gelegenheid om je om te kleden en even op te frissen.
  • Kom schoon en hygiënisch aan of laat vooraf weten als je wil douchen. Ik kan je vragen om, tegen betaling te douchen, als je niet fris bent, zodat we samen een fijne ervaring kunnen creëren.


Praktijk

Ik verwelkom je graag in mijn praktijkruimte te Poesele.

De wegbeschrijving vind je hier.
Parkeren kan op straat of op onze bezoekersparking aan het begin van onze oprit.


Prijs

Een sessie duurt anderhalf uur en kost €100.

Voor of na de sessie is er de mogelijkheid tot een verkwikkende douche voor €15, of €25 voor twee douches.


Bekijk hier mijn ander aanbod en relevante opleidingen en ervaringen.


Reacties

* Een sessie met Ruth is geruststellend. Het is op een innige manier fysiek contact maken zonder gedoe. Duidelijke afspraken en duidelijke grenzen maakten dat ik heel eenvoudig kon vragen wat ik nodig had. De warmte van de ruimte en de manier waarop Ruth ondersteunde vulde gemakkelijk mijn behoeften om aangeraakt te worden . Aangeraakt worden met de garantie dat het veilig was. Haar manier van werken moedig ik graag aan. (J.)



Neem nu contact op en boek een sessie.