Permacultuur

Permacultuur

Permacultuur is een ontwerpsysteem dat vertrekt van de sterkte en de veerkracht van natuurlijke ecosystemen.

Je kan je terras, tuin, of straat ontwerpen of je relatie, je job of leefomgeving.


Permacultuur als groene draadPermacultuur ontdekken voelde voor mij als thuiskomen: het bewustzijn van het groter

geheel, patronen en verbindingen zien, de drie ethische uitgangspunten als rode draad in je

leven, … Ik volgde de jaarlopleiding permacultuur (PDC) in het Voedselbos en zakte daarna af naar Engeland om me te verdiepen in ‘Zorg voor de mens’ op de People & Permaculturecursus bij Looby Macnamara.

De systemische invalshoek van permacultuur inspireerde me tot de opleiding

systeemcoach/familieopsteller in OpenMind.


Met Veer & Vlam begeleid en ondersteun ik individuen en groepen, met verbinding en

natuur als groene draad.Permacultuur  en Veer & Vlam


 


Individuele ondersteuning: In mijn coaching en therapie  is de natuur mijn bondgenoot. Ik maak vaak gebruik van de   ontwerpprincipes en het designweb van  Loonby  Macnamara.


Groen van Doen:       een ontspannende, verbindende en duurzame teambuilding in een eetbare, groene permacultuuroase bij Gent.


 People and permaculture: Verwacht je tijdens dit weekend aan een onderdompeling in de wondere wereld van de sociale permacultuur. Met de peiler ‘peoplecare’ of zorg voor de mens als centrale thema passen we permacultuur toe op ons innerlijk landschap en op de wereld om ons heen.


Permacultuur jaaropleiding (PDC): tijdens     6  intense weekends  leer je de permacultuurprincipes doorgronden en gebruiken. Ontwerpen staat centraal in de cursus. Je ontwikkelt deze vaardigheid individueel en in groep. Aan het eind van het traject heb je een collectief ontwerp gemaakt in het Voedselbos en een persoonlijk ontwerp thuis volgens dezelfde stappen. Verwacht hiernaast zowel praktische momenten in de tuin als permacultuur toegepast op de sociale aspecten van je leven.


De Groene Doening: Veer & Vlam vond een nest in De Groene Doening. vol goesting creëren we  een paradijs om samen te wonen,samen te delen, samen te zijn in Poesele.