getuigenis Laurien

Op-Stap

Wandelcoaching


Wandeltweedaagse

Het verhaal van LaurienRuth,


Bij deze wil ik je graag bedanken voor onze wandeltweedaagse. Het is een heel mooi concept. Voor mij waren het twee fijne, leerrijke en tegelijk ook confronterende dagen. Ik heb meer zicht gekregen op hoe bepaalde overtuigingen me remmen. Het geheel was voor mij echt een positieve ervaring. Ik ben enorm blij dat ik woensdagochtend zo moedig was om in mijn auto te stappen ondanks mijn angsten. 


Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en was vooral bang dat het te confronterend zou worden. Daar speelde je meteen op in door samen mijn angsten te concretiseren en er oplossingen voor te bedenken. Dat gaf me een veilig gevoel. De metafoor van het verdwalen hielp me om het te relativeren. Voor mij was het heel waardevol dat ik de hele dag zelf de weg mocht bepalen. In het begin had ik het nog niet helemaal begrepen, ik was onzeker en keek nog heel vaak vragend naar jou of naar het kompas, doorheen de dag liet ik het meer los en ervaarde ik dat ik zelf mijn pad kan en mag bepalen.


Mooi aan het hele concept is dat er veel tijd en ruimte is om dingen bod te laten komen. Op ons pad, de eerste dag, was er een mooie afwisseling van wandelen, stilstaan en oefeningen doen, tijd om te praten en tijd om van de stilte genieten, tijd om over dingen na te denken, zaken te laten bezinken. Je voelt zeer goed aan welke oefening zinvol is op welk moment. Je nodigde me onderweg ook uit om mijn grenzen te verleggen. 


’s Avonds voelde het voor mij als thuiskomen op een warme plek, er hing een aangename en liefdevolle sfeer. De nacht ertussen heeft ook zijn waarde in het geheel. 


De tweede dag namen we uitgebreid de tijd om iets concreet te doen met zaken die we besproken hadden op dag één, we verankerden ze. Ook dat heb ik als zeer positief ervaren. De boom die we toen tekenden, hangt nog steeds op mijn kamerdeur. Ik kijk er regelmatig naar terug en start nog elke ochtend mijn dag met de bijbehorende oefening die we op tweedaagse deden. Dat helpt me echt om meer in kracht te staan. 


Ik merk dat de wandeltweedaagse; twee dagen in de natuur, weg van het dagelijks leven, me echt in beweging heeft gebracht. De week nadien, was ik heel veel aan het nadenken over dingen van vroeger en vooral over zaken die aan bod kwamen tijdens onze tweedaagse. Ik voelde dat de ervaring doorwerkte. 


Nu, ondertussen twee maanden later, merk ik dat er nog steeds veel in verandering is. Ik ben ermee bezig. Ik blijf ook steun halen uit verschillende oefeningen die we op tweedaagse deden en uit bepaalde inzichten die je me gaf, waar ik ondertussen nog regelmatig aan terugdenk. 


Ruth, het was heel fijn om met jou op tocht te gaan. Het is een heel mooi concept, het klopte gewoon, het geheel. Het was voor mij de start van verandering op veel verschillende vlakken. Je blijft me ook ondersteunen in de verandering waar ik voor ga. Ik ben heel blij met jou als betrokken en enthousiaste supporter, bruisend van positieve energie. Je steunt me en helpt me echt vooruit. Een welgemeende dank je wel daarvoor! 


Laurien 
Zelf op wandeltweedaagse? Alle praktische info vind je hier.