De Groene doening

De Groene doening is een woongemeenschap in opstart een groene oase op fietsafstand van Gent.

Zin om erin te vliegen en dit project mee vorm te geven?

 

Ons huis ligt in het landelijke Poesele. Het domein is 5250m2 en omvat een woonhuis, workshopruimte, 2 gîtes, schuur, schapenstal, boomgaard, amfibiënpoel en een zee van plek om te tuinieren en een permacultuuroase te creëren.

 

 

Op de eerste verdieping van het huis zijn 3 kamers van ongeveer 15m2 vrij voor verhuur. Het woonhuis heeft een ruime badkamer met ligbad, douche, 3 lavabo’s, en wc. Verder zijn er op de gelijkvloers een heerlijk mooie keuken en eetplaats, wasplaats, atelier, living met houtkachel. Overal in het huis zijn authentieke tegeltjes of houten vloer. Er is ook nog een kelder en zolder, beiden met een vaste trap te bereiken.

De bewoners van dit huis kunnen gebruik maken van deze ruimtes.

 

Aansluitend aan het woongedeelte is een 'zomerhuis'. Dit is een zaaltje dat voor privédoeleinden door zowel de bewoners van de kamers als van de gites gebruikt kan worden.

 

De gites zullen verhuurd worden als gite of worden permanent verhuurd.

Als gite zijn ze geschikt voor 4 à 5 personen. Ze hebben elk een eigen keuken, badkamer, living en slaapruimte.

De huurprijs voor de gites bedraagt respectievelijk €650 en €700. Elektriciteit en water zijn hierin inbegrepen, evenals privégebruik van het waskot en van het zomerhuis. Mazout wordt apart berekend. Internet/telefonie, brandverzekering en andere gemeenschappelijke kosten worden gedeeld door alle bewoners.

 

De kamers in het huis worden verhuurd aan €450/maand. Elektriciteit, mazout en water zijn in deze prijs inbegrepen. Internet/telefonie, brandverzekering en andere gemeenschappelijke kosten worden gedeeld door alle bewoners.

 

Het huis ligt in een rustige straat, zone 30.

Op 2,5 km bevindt zich het centrum van Nevele met winkels, banken, cafés en een heel goeie frituur.

En op 100 meter ligt het cafeetje ’t Nieuw Kruiske.

Poesele bereiken via fiets, bus, trein, auto.

 

We zijn op zoek naar mensen met groene vingers die duurzaamheid en ecologie belangrijk vinden. Mensen die goesting hebben om het project mee vorm te geven en die zich willen engageren in de tuin/onderhoud van het domein. We creeëren een plek waar we zorg dragen voor onszelf, de ander en wat ons omringt. We gaan bewust om met voeding, duurzaamheid, communicatie, consumptie.

 

Lijkt het iets voor jou/jullie? Laat iets weten via ruth@veerenvlam.be.

 

Er is momenteel een kamer vrij in het huis, en een gite.

Er zijn verschillende momenten om even te komen kijken, proeven, voelen. Volg ons op facebook.

 

Warme groet,

Annemie Felicia, Leslie, Amber, Anja, Martin en Ruth

 

PS Hier is het domein te bewonderen.

PSS We kijken naar je uit!

 

 

 

© Ruth Vandekerkhove